7 pacate

7 pacate

Azi vreau sa supar pe toata lumea. 🙂

PSD
1. Pastrarea in structuri de conducere a unor persoane cu mentalitati comuniste, incapabile sa se adapteze la social-democratia moderna.
2. Deciziile haotice si inconsecventa liderilor din ultimii 3 ani, care au deteriorat imaginea partidului.
3. Pastrarea “baronilor locali”, a unor persoane imbogatite peste noapte in conditii dubioase care nu au nimic in comun cu social-democratia.
4. Initierea si continuarea practicii “pomenilor electorale” ca forma de atragere a voturilor.
5. Promovarea unor persoane fara nici o abilitate intelectuala, false modele (vedete ale muzicii de mahala, semi-analfabeti imbogatiti in anii ’90 prin bisnita) doar pe criteriul banilor adusi la partid si lipsa de sustinere pentru persoane oneste, dispuse sa evolueze prin munca.
6. Pierderea electoratului traditional (rural, pauper, cu varsta inaintata) partial printr-un proces natural si partial prin migrare la partide extremiste sau populiste, fara insa a castiga electorat de stanga modern (tineri, intelectuali, antreprenori, muncitori “cu gulere albe”).
7. Trucarea alegerilor interne, lipsa de transparenta, deficitul de democratie intr-un partid care, prin orientarea sa, ar trebui sa fie un exemplu in acest sens.

PD-L
1. Obedienta totala fata de presedintele Traian Basescu.
2. Lipsa unei doctrine clare (un amalgam de crestin-democratie si liberalism combinate cu o sigla social-democrata), schimbarea brusca orientarii de la socialisti la populari.
3. Sprijinirea unor grupuri de interese (“mafia bordurilor”, “mafia asfaltarilor”) concomitent cu promovarea unui mesaj justitiar.
4. Tendintele de acaparare totala a institutiilor statului si tentatia de a deveni “partid unic”.
5. Incurajarea migratiei electorale prin acapararea a mii de primari, consilieri si parlamentari de la alte partide.
6. Promovarea nepotismului si mimarea democratiei interne (vezi cazul “Elena Basescu”).
7. Mesajul populist si demagogic promovat, urmat de concentrarea excesiva pe lupte politicianiste in momentul accederii la guvernare.

PNL
1. Guvernarea facuta fara nici o legatura cu principiile liberale pe care ar trebui sa le promoveze.
2. Sprijinirea intereselor corporatiste, a unor mogului (ex. Dinu Patriciu) si dispretul fata de mici intreprinzatori si liber profesionisti, electoratul traditional liberal.
3. Promovarea intereselor unei singure biserici si introducerea unor masuri care incalca separea bisericii de stat, din dorinta de a obtine voturile majoritatii, desi doctrina partidului sustine statul secular.
4. Liberalismul romanesc (=penelismul) este pur economic, in schimb nu a adoptat valorile liberalismului social, promovate in toata Europa.
5. Politica externa incoerenta si lipsa unui plan strategic de dezvoltare a Romaniei; PNL de azi este doar o umbra fata de PNL-ul Bratienilor care a adus tara noastra in epoca moderna.
6. Promovarea unor persoane incompetente in posturi inalte (chiar si ministri) care au compromis ideea implicarii tinerilor in politica si a posibilitatii de a avansa in cariera prin munca si perseverenta.
7. Masuri sociale luate la intamplare, aroganta fata de cetateanul de rand, increderea oarba in fortele pietei in conditiile unui sistem economic cu multe nereguli si dezechilibre precum cel romanesc.

Restul partidelor nu conteaza.

15

Niciun răspuns

Scrie un răspuns