Ce imi place in Romania?

Ce imi place in Romania?

Iata cateva lucruri care imi plac in Romania:

1. Natura – inca mai gasesti colturi unde influenta omeneasca e minima; vorba unui amic olandez: acolo e plictiseala, toti copacii sunt plantati la distante egale, au inaltime egala si forma identica.

2. Romancele – chiar daca unele sunt mai inhibate si multe materialiste, totusi materialul genetic e bun, navalirile barbare au adus o mare varietate de cromozomi si diversitatea asta extrema ne-a adus renumele de tara cu femei frumoase.

3. Mancarea – nu, nu aia traditionala romaneasca, care e mult prea grasa si plina de carne; dar poti sa mananci lucruri naturale, care chiar au gust si nu foarte multe chimicale, ceea ce in vest e mai greu si mult mai scump.

4. Creativitatea – diversitatea genetica combinata cu secolele de lupta pentru supravietuire ne-au obligat sa fim inventivi; suntem pe primele locuri in lume la olimpiade si saloane de inventica, dar si la furturi si smecherii.

5. Relativismul – desi suntem afectati de fatalismul mioritic si sictirul dambovitean, totusi avem umor de calitate, suntem capabili sa ne schimbam si sa trecem peste momente grele cu o mai mare usurinta decat occidentalii.

6. Toleranta – intearctiunea romanilor cu foarte multe alte neamuri si credinte, precum si numeroasele schimbari politice din acest teritoriu i-au facut pe oamenii de rand sa accepte diversitatea etnica si religioasa; extremismul nu ne este caracteristic si din acest motiv penetrarea lui a fost intotdeauna limitata.

7. Tinerii – multi dintre noi avem inca o gramada de idei gresite, mostenite de la “batrani” sau dezvoltate chiar de generatia noastra, dar sunt convins ca putem schimba ceva in tara asta; nu suntem perfecti si nici idealisti, sa speram doar ca putem crea masa critica care sa genereze o evolutie reala, o schimbare de mentalitate, pana nu pleaca prea multi dintre noi sau abandoneaza lupta…

26

Niciun răspuns

Scrie un răspuns