Chestii pe care nu le pricep

Chestii pe care nu le pricep

1. De ce nu se spala romanii? Vara in autobuze, magazine mici, institutii de stat sau alte spatii stramte e groaznic! Suntem pe ultimul loc in Europa la consum de sapun, desi natia noastra e suficient de desteapta ca sa tot reinventeze apa calda in alte domenii! E chiar atat de greu un dus din cand in cand? Nu cred ca saracia e atat de mare incat sa nu-si permita oamenii nici atata, in fond pentru alte smecherii de fitze sunt bani destui iar cei care put nu par intotdeauna sarantoci. E clar o lipsa de educatie si o lene patologica, nu stiu ce cauze istorice sa-i atribui, dar poate ar fi necesare campanii de constientizare cum sunt cele impotriva fumatului.

2. De ce unele magazine de haine au categoriile “barbati” si “dame”? Consider aceasta impartire extrem de misogina! Adica pentru masculi e un termen normal iar pentru femei unul peiorativ. Nu ma intereseaza valentele istorice ale termenlui, azi suna extrem de prost, aproape echivalent cu “curve”. Ma surprinde faptul ca nu exista nicio miscare feminista in Romania, doar cateva panarame care apar pe la TV si considera ca feminismul inseamna sa stii metode avandate de a stoarce bani de la barbati. Daca ar exista feministe adevarate, ar protesta la astfel de faze. “Haine pentru femei” suna foarte bine, nu vad de ce trebuie sa ne complicam inutil.

3. De ce se aduna toti retardatii pe forumurile online, mai ales pe site-urile ziarelor (cu un plus la sport si politica)? Daca am calcula lungimea medie a putzei la aceste persoane ar iesi mult sub limita admisa. Frustrati fiind de ratarea totala in care se gasesc, de lipsa oricaror satisfactii financiare, profesionale, sentimentale sau sexuale, acestia gasesc in internet un spatiu ideal de defulare. Anonimi fiind, ascunsi in spatele monitorului, isi permit in sfarsit sa fie barbati adevarati, sa se manifeste plenar injurand tot ce misca si introducandu-si virtual organul flasc din doua in doua fraze. Ei sunt un fenomen firesc si e bine ca in democratie au posibilitatea sa se exprime astfel, macar nu devin violatori sau adepti fanatici ai Noii Drepte; dar cei care le intra in joc si le dau apa la moara sunt cu adevarat prosti.

4. Am auzit de la un amic ca avocatilor li se calculeaza doar ultimul an activ pentru stabilirea pensiei, spre deosebire de alte categorii unde se iau in calcul ultimii cinci ani. Se pare ca existe si alte categorii profesionale privilegiate, cele care au avut un lobby mai puternic in parlament la votarea legilor specifice. Daca este adevarat, mi se pare o discriminare extrem de grava si cineva trebuie ia atitudine!

5. Cum naiba a ajuns Tokes Laszlo in parlamentul european? Maghiarii sustin ca nu au votat cu el, iar romanii nici nu se pune problema! Cei care il cunosc stiu ca moralitatea lui nu depaseste nivelul de carciuma, iar extremismul sau nu cred ca aduce mari beneficii nici macar comunitatii maghiare. Conjunctura favorabila care i-a adus rolul de erou al revolutiei parea sa se fi terminat, dar iata ca omul are niste sustinatori perseverenti in spate. De voturile lui obtinute prin Moldova si Oltenia nici nu vreau sa mai pomenesc, ca nu-mi plac teoriile conspirationiste…

6. Lipsa de implicare a UE in problema Georgiei sa fie oare o politica inteligenta pe termen lung sau o cedare in fata santajului energetic rusesc? Sunt europenii pampalai sau realisti? E intotdeauna greu sa-ti dai seama daca Uniunea Europeana are o strategie coerenta care ne scapa sau e un haos total cu fiecare stat urmandu-si propriile interese. Cert este ca Sarkozy si Brown sunt apropiati de americani, polonezii ii urasc pe rusi, Schroeder a devenit angajat al Gazprom, rusii maresc constant pretul petrolului si al gazelor iar Romania lui Basescu nici dracu’ nu stie de partea cui e.

19

Niciun răspuns

Scrie un răspuns