Cum poti seta toate ferestrele de la Windows Explorer sa arate la fel (XP)

Ti-ai setat fain felul in care iti arata fisierele intr-o fereastra de explorer si te enerveaza ca de fiecare data cand deschizi un folder nou trebuie s-o iei de la zero. Ce e de facut? Poti seta aranjamentul facut de tine sa fie cel implicit pentru orice noua fereastra deschisa. Du-te in meniu la Tools – Folder Options – Apply to All Folders. Cu „Reset All Folders” poti reveni la modul de vizualizare standard pentru noi ferestre deschise. In lista, daca este bifat „Remember each folder’s view settings”, pentru fiecare folder se va retine felul in care apare in propria fereastra; daca nu, toate vor folosi setarile implicite.

Tot la Folder Options, la General, mai sunt si alte setari interesante; daca bifezi „Use Windows classic folders” iti va arata un Explorer simplificat, fara bara din stanga cu actiuni uzuale; daca selectezi „Open each folder in its own windows” va fi deschisa cate o noua fereastra de cate ori vrei sa intri intr-un director (cam cum era in versiunile vechi de Windows).

Cu „Restore Defaults”, atat la General cat si la View, se poate reveni la setarile implicite ale sistemului; daca ai schimbat ceva gresit si nu mai stii de unde, foloseste aceasta functie.

Nu recomand Windows Explorer. Este un manager slab de fisiere, cu putine functii si multe limitari. Mai bine descarca de pe net un program special pentru asta. Eu folosesc Total Commander de multi ani si sunt multumit de el, are o multime de facilitati si o gramada de pluginuri cu care ele pot fi extinse.

20

Niciun răspuns

Scrie un răspuns