Despre cum mi-am pierdut (şi-mi pierd) virginităţile

Dacă vă aşteptaţi la un text despre sex veţi fi dezamăgiţi. E vorba de sensul metaforic al cuvântului dezvirginare, adică descoperirea unui lucru nou şi schimbarea de perspectivă pe care această transformare o aduce cu sine. Chiar şi în cazul virginităţii sexuale am putea spune că experienţa în sine este mai relevantă decât ruperea himenului (la femei), iar la bărbaţi nici nu există vreo urmă fizică (de obicei).

Astfel, avem numeroase virginităţi în toate domeniile vieţii noastre şi fiecare dezvirginare virtuală creează altele noi. Mereu există experienţe noi pe care le putem avea şi cunoştinţe noi pe care să le asimilăm, iar fiecare dintre acestea ne schimbă într-o măsura mai mică sau mai mare viziunea despre lume. Când suficient de multe noţiuni s-au schimbat, se acumulează o masă critică care generează o schimbare de paradigmă, adica o reevaluare totală a modelului mental pe care-l avem despre societate; consecinţa este naşterea unui nou set consistent de dileme, adică a unor noi virginităţi.

A avea virginităţi presupune să rămâi, într-un fel, un veşnic copil, o fiinţă dispusă mereu la a accepta să înveţe lucruri noi şi să-şi schimbe părerile, oricât de bine ar fi ele înrădăcinate. În opinia mea, faptul că pui deseori întrebarea „de ce”, că nu accepţi explicaţii simpliste şi vrei să înţelegi în profunzime chiar şi elemente banale, că eşti dornic de a experimenta, că eşti modest în privinţa cunoştinţelor tale şi nu ai certitudini, nu deontă o lipsă de maturitate, ci tocmai o împlinire a umanităţii tale.

Ne naştem virgini şi ne pierdem rând pe rând inocenţele, fără însă a ne pierde neapărat şi puritatea conştiinţei. Goana nebună după noi şi noi provocări pe care orice om de spirit o are este o orgie intelectuală, în care se sparg bariere şi se contorsionează concepte, dărâmând mentalităţi învechite cu voluptatea unui tsunami raţional.

Vreau să fiu mereu virgin şi să-mi pierd zi de zi noi virginităţi, vreau să mă revirginez şi dezvirginez cu fiecare nou pas făcut pe cărarea vieţii, până la climaxul final al recontopirii cu neantul.

17

Niciun răspuns

Scrie un răspuns