O farsa faina cu Windows

O farsa faina cu Windows

Iata o smecherie interesanta pe care o puteti face pentru a pacali un prieten sau coleg. Functioneaza cam pe toate versiunile de Microsoft Windows. Nu produce niciun fel de pagube directe, dar ar putea afecta indirect calculatorul daca proprietarul devine foarte furios – deci nu dati vine pe mine daca se intampla ceva.

In primul rand, trebuie sa aveti acces la calculatorul “victimei”. Inchideti toate programele pornite, astfel ca desktopul sa fie gol, exact la fel ca dupa o pornire a sistemului de operare. Apasati tasta “Print Screen” de pe tastatura. Nu se va intampla nimic vizibil, dar este normal sa fie asa. Deschideti apoi o aplicatie grafica – Paint, IrfanView, Photoshop, GIMP sau ce aveti la indemana – mergeti la meniul “Edit” si faceti click pe “Paste”. Imaginea desktopului va apare in softul vostru.

Tocmai ati facut un “screenshot”, adica o poza a ecranului. Salvati imaginea intr-un format uzual (cum ar fi JPG sau BMP), la calitate inalta, intr-o locatie nu foarte evidenta (in nici un caz pe desktop sau in My Documents). Apoi setati aceasta imagine ca wallpaper; in unele aplicatii se poate face acest lucru direct din meniu, in altele (cum este Paint) nu; alternativa este sa mergeti in Control Panel, Display options, Desktop, click pe buton Browse si gasiti imaginea voastra.

In final, lasati calculatorul exact la fel cum l-ati gasit, cu aceleasi programe pornite. Gluma aceasta functioneaza cel mai bine cand persoana respectiva are multe iconite pe desktop. Va dati seama ce surprinsa va fi cand va incerca sa mute una dintre ele si va vedea ca se dubleaza, sau nu va reusi sa o stearga!

15

Niciun răspuns

Scrie un răspuns