12 principii care te vor ajuta sa nu ajungi un sclav

1. Banii nu sunt un scop in viata, sunt doar un mijloc care te ajuta uneori sa-ti atingi alte scopuri, mult mai importante.

2. Libertatea e mai importanta decat siguranta. Fii responsabil, fii puternic, nu astepta sa-ti dea altcineva ce ai nevoie, lucreaza si obtine singur.

3. Economiseste si nu te indatora. Nu-ti fa rate, nu imprumuta de la prieteni si in niciun caz nu lua bani de la camatari. Vei plati inapoi mult mai mult decat ti-ai imaginat.

4. Vinde-ti timpul inteligent. Cand muncesti pentru bani, folosesti timpul tau in beneficiul celui care te plateste. Cat valoreaza timpul tau? Perfectioneaza-te si vinde-te mai scump!

5. Renunta la religie, la politica si la MLM-uri si alte forme de manipulare in masa. Merita sa faci parte din acest de organizatii doar daca esti sus. Altfel, esti pe plantatia altora.

6. O relatie este un contract nescris intre doi oameni. Poti renunta oricand, poti renegocia, poti face acte aditionale, dar niciodata nu esti inchis intr-o cusca.

7. Nu ai nevoie de scoli si facultati, masteruri si doctorate, poti studia si singur; invata ceea ce iti foloseste, nu colectiona diplome, hartia igienica de la supermarket e mai ieftina.

8. Esti singurul stapan pe viata ta, deci faci intotdeauna ce vrei. Nu exista alte scuze. Tot timpul alegerea este a ta. Nu datorezi nimic nimanui si nu ai stapani.

9. Renunta la alcool, cafea, tigari, marijuana sau alte droguri si dependente. E ok daca le consumi ocazional de placere, dar nu e ok daca simti ca trebuie sa le iei zilnic. Fii stapan pe corpul tau!

10. Poti face sex oricand, poti avea o relatie oricand. Nu te lega de cineva din disperare, nu cumpara placere si afectiune cu bani si cadouri. Problemele tale sunt doar in mintea ta.

11. Gandeste cu propriul tau cap. Nu urma orbeste ce zic altii. Fa-ti propriul sistem de valori. Evadeaza din turma sau devino tu liderul ei.

12. Fii tot mai bun. Fiecare noua zi e un prilej pentru a evolua. Cand esti perfectionist, libertatea ta creste si nu mai depinzi niciodata de mila cuiva, iti negociezi tu conditiile.

8

10 Răspunsuri

 1. pixu
  17 martie 2010
 2. agnes
  17 martie 2010
  • Adrian
   18 martie 2010
 3. adrian
  5 mai 2011
  • Adrian
   5 mai 2011
 4. adrian
  5 mai 2011
  • Adrian
   5 mai 2011
 5. adrian
  5 mai 2011
  • Adrian
   5 mai 2011
 6. adrian
  6 mai 2011

Scrie un răspuns