Comunismul de zi cu zi

Comunismul de zi cu zi

Iata doua cazuri emblematice pentru Romania de azi.

1. Biletele de tren la CFR sunt subventionate de stat in proportie de aprox. 60%. Conditiile sunt foarte proaste, investitiile in infrastructura realizate din fonduri proprii sunt zero. Sistemul rutier din Romania este deplorabil si totusi societatile particulare de transport cu autobuze si microbuze au preturi mai mici pe aceleasi distante, cu conditii mai bune si zero subventie de la stat. Unde dracu’ se duc banii?! Pe angajatii de la CFR nu pot sa-i condamn ca fac greva, nu e vina lor. Dar solutia e numai privatizarea.

2. Regia Autonomă de Termoficare Cluj primeste de la primarie subventii reprezentand peste 50% din venituri. Acesti bani sunt de la noi toti, desi o mare parte dintre noi nu suntem racordati la sistemul comun de incalzire. Cu toate acestea, cei care au centrale proprii platesc facturi mult mai mici. Cat de mare poate sa fie ineficienta?! Pana cand mai toleram aceasta risipa?

Vin si trec administratii social-democrate, liberale, populare, dar noi traim tot sub spectrul fantomei lui Ceausescu, ranjind ironic, simtindu-se razbunat pentru ca am rupt in acea zi de decembrie prima pagina din manuale…

8

Niciun răspuns

Scrie un răspuns