Cum sa faci bani pe net: vinde fotografii si imagini

Daca esti fotograf sau grafician profesionist, sau doar un simplu amator pasionat de acest domeniu, ai ocazia sa-ti maresti veniturile vanzand online creatiile tale. Ce ai nevoie? Niste scule de calitate (aparat foto si/sau camera video de inalta rezolutie, eventual tableta grafica, calculator si ceva software de prelucrare a imaginilor sau clipurilor video), un pic de talent, multa seriozitate, rabdare si perseverenta. Construieste-ti un portofoliu pe internet cu lucrari de foarte buna calitate si clientii vor veni! Pe termen lung poti munci tot mai putin, pentru ca banii pe materialele tale vechi vor continua sa iti intre in cont.

BigStockPhoto. Depozit mare de fotografii online; se platesc atat creatorii de imagini cat si aducerea de noi membri (ca procent din castigurile acestora).

ShutterStock. Poti castiga intre 0,25$ si 28$ pentru fiecare download. Site-ul este foarte popular, cu milioane de utilizatori. Sunt renumerate recomandarile noilor membri.

Crestock.com. Site cu imagini deosebite, pentru oameni creativi; se obtine 20%-30% din vanzarea lor si se recompenseaza si aducerea de noi inscrisi.

CanStockPhoto. Inca un site cu un numar foarte mare de membri si imagini incarcate; se castiga comision cand cineva cumpara o fotografie de pe site sau cand o persoana inscrisa prin link de afiliat vinde imagini.

iStockPhoto. Una din cele mai cunoscute surse de imagini de pe net, folosita de multe site-uri si ziare; accepta si inregistrari audio, plateste 20%-40% din suma obtinuta la fiecare download si procent pentru referali.

123RF. Pe site-ul 123 Royalty Free se pot adauga imagini, creatorii primind 50% din incasari. Comunitatea e numeroasa, exista deja milioane de materiale. Se platesc si referintele.

FanArtReview. Aici se pot vinde fotografii si lucrari de arta; exista concursuri si clasamente bazate pe opiniile vizitatorilor. Comunitatatea nu e foarte mare, dar calitatea materialelor este foarte buna. Se obtin bani si din aducerea noilor inscrisi.

35

2 Răspunsuri

  1. Ela Iliesi
    13 septembrie 2009
  2. BANCILA ANDREI
    20 aprilie 2011

Scrie un răspuns