Cum scapi de barele din browserul de internet?

Pe masura ce descarci prostii de pe net si nu esti atent la ce instalezi (dai „Next” si „OK” fara sa citesti textul), ajungi sa ai o multime de bare in browser, iar spatiul in care vezi paginile web se tot reduce. Cum poti scapa de ele?

Varianta rapida este sa ascunzi aceste bare. Cum faci asta? In Internet Explorer si Mozilla Firefox, te duci sus in meniu la View – Toolbars si de acolo debifezi pe cele care nu mai vrei sa apara. Trebuie mentionat ca in acest fel le-ai ascuns doar, dar ele n-au disparut cu totul si consuma in continuare resurse.

Varianta cea mai buna este sa dezinstalezi cu totul softurile inutile pe care ti le-ai pus pe calculator. Exista si programe utile care au astfel de bare; in cazul lor, sunt trei posibilitati: ori gasesti o optiune in cadrul aplicatiei prin care sa elimini bara, ori dezinstalezi cu totul bara daca apare ca soft separat in Windows, ori dezinstalezi tot programul si il reinstalezi cu mai mare grija, fara aceste bare.

Cum se procedeaza pentru a elimina un program din calculator? In Windows te duci la Start – Control Panel, la Add/Remove Programs (in XP sau versiuni mai vechi), respectiv la Programs – Programs and Features (in Vista). Atentie mare sa nu stergi drivere sau aplicatii necesare sistemului de operare! Daca nu esti sigur de ceva, cauta pe net inainte de a-l scoate.

20

Niciun răspuns

Scrie un răspuns