Cum te poti loga automat in Windows

Daca folosesti doar tu calculatorul, ai putea dori sa porneasca mai repede, sa se logeze automat pe contul tau fara sa-ti mai introduci parola. Cum se poate face asta?

In Windows 7 si Vista e destul de simplu: du-te la Start – Search si scrie netplwiz si da Enter; ar trebui sa apara o fereastra cu User Accounts; daca nu apare, incerca tot acolo cu control userpasswords2. Debifeaza casuta cu “Users must enter a user name and password to use this computer”, click pe Apply si iti va cere user/password pentru login automat. Dupa ce introduci aceste date, Windows se va loga singur pe contul respectivului utilizator, fara a mai afisa Welcome Screen.

In Windows XP e aproximativ la fel: Start – Run – control userpasswords2 – Enter si restul e ca mai sus. Daca exista un singur utilizator si acesta nu are parola, sistemul il va loga automat in toate versiunile.

Daca doresti ca sistemul de operare sa nu mai afiseze la inceput lista cu utilizatorii de pe acel calculator, sa fie deci doar o casuta cu user/password, se poate seta acest lucru: in Windows XP la Control Panel – User Accounts – Change the way users log on or off, debifeaza „Use the Welcome Screen”; in Vista: Control Panel – System and Maintenance – Administrative Tools – Local Security Policy (secpol.msc) – Local Policies – Security Options – Interactive logon: Do not display last user name.

21

Niciun răspuns

Scrie un răspuns