Ora Pamantului: prosteala pentru ecologistul din fotoliu

Pe 27 martie a fost si in acest an „Ora Pamantului”; ce e asta? E o ora pe an cand hipiotii si ipocritii „sting luminile” avand impresia ca in acest fel „salveaza planeta”. E o prostie – si o sa va explic de ce.

In primul rand, nu planeta trebuie sa fie salvata. Planeta va ramane si daca noi reusim sa ne sinucidem in grup. Chiar si un razboi atomic sau un cataclism global nu poate distruge cu adevarat tot globul; va dispare doar omenirea si va afectat mediul, dar viata (in forme primitive) se va pastra, iar in milioane de ani mediul se va reface si evolutia biologica va continua – iar de data asta poate dinozaurii vor rezista si nu vom mai avea ocazia sa reaparem noi. 🙂

In al doilea rand, e o culme a ipocriziei sa spui ca salvezi planeta facand economie de curent o ora pe an. Evident ca din cei 10% din locuitori care au auzit de Ora Pamantului, poate vreo 5% chiar sting un bec; asta inseamna ca 0,5% din populatie economiste energie timp de 0,00001% din timpul unui an, deci cam 0,00000005% din energie se conserva in acest mod. Spectaculos rezultat!

Acest eveniment e o noua ocazie pentru ca o multime de loseri sa se laude ca fac ceva pentru Terra, ca lor le pasa, ca ei sunt activi civic, implicati in viata societatii, consienti de pericolele care ne ameninta. Pe dracu’! Mai bine schimba becul ala cu unul economic, vei economisi mult mai multa energie decat daca-l stingi o ora. Dar aia e prea scump, nu? Costa cu vreo 5 lei in plus, iar de banii aia poti sa bei o bere (pentru care s-a consumat energie ca sa fie produsa)…

Se poate produce si azi energie 100% din surse regenerabile si nepoluante. Doar ca costa mai mult. Nu e nicio conspiratie. Daca esti dispus sa platesti mai mult pentru curent, sustine treaba asta. Daca nu, stai in banca ta si vezi-ti de treaba. Nu mai sustine ca tu esti ecologist pentru ca faci actiuni pe facebook; esti un papagal care vrea sa-si dea importanta doar.

9

Niciun răspuns

Scrie un răspuns