Preț instalație încălzire pe gaz

Preț instalație încălzire pe gaz

Încălzirea pe gaz este la fel de convenabilă ca și încălzirea electrică dar este mai ieftină. Începuturile dificile pot fi un obstacol – o serie de formalități de îndeplinit și costuri considerabile de investiții. Cu toate acestea, dacă doriți o modalitate automată de a vă încălzi casa și de a economisi bani, aceasta poate fi soluția pentru dvs. Verificăm ce trebuie să faceți înainte de a începe să vă încălziți locuința cu gaz și cât veți cheltui în timpul sezonului de încălzire.

Gazul combustibil are multe avantaje – puterea calorică este mult mai mare decât cea a cărbunelui sau a lemnului – 46,34 MJ/kg, iar utilizarea este convenabilă. Setați numai controlerul pentru setarea temperaturii potrivite pentru dvs., iar restul se va face de la sine. Încălzirea cu gaz nu emite substante nocive – este o solutie mult mai benefică pentru mediu și pentru sanatatea umană.

Daca vrei sa incalzesti casa cu gaz, poti alege intre doua variante:

  • încălzirea casei cu gaz natural prin racordarea locuinței la rețeaua comunală,
  • incalzirea casei cu GPL depozitat în exterior, într-un rezervor.

Prima versiune este mai puțin costisitoare și, în același timp, mai convenabilă – nu necesită achiziționarea unui rezervor special. Cu toate acestea, nu orice parcelă poate fi conectată la rețeaua de gaz din motive tehnice sau economice. De ex., dacă casa dvs. este departe de rețea, operatorul poate constata că conectarea unei singure case este pur și simplu neeconomică. Într-o astfel de situație rămâne încălzirea cu gaz lichid. Este suficient să completați rezervorul o dată pe an.

Costurile de încălzire cu gaz natural și GPL sunt comparabile. Cu toate acestea, gazele naturale sunt mai favorabile. Cheltuielile vor varia în funcție de modul în care este izolată casa dvs.:

Costurile pentru încălzirea unei case cu gaze naturale sunt următoarele:

  • pentru o casă neizolată – cca. 5000 RON,
  • pentru o casă izolată – cca. 2500-3000 RON,
  • pentru o casă cu sistem de economisire de energie – cca. 1500 RON.

Costurile de încălzire a unei case cu gaz lichid nu sunt mult mai mari:

  • pentru o casă neizolată – cca. 5500 – 6000 RON,
  • pentru o casă cu izolație – cca. 3.150 – 3.400 RON,
  • pentru o casă cu sistem de economisire de energie – 1900 – 2200 RON.

Dacă decideți să vă încălziți casa cu gaz natural, cheltuielile dvs. pot ajunge până la cca. 6.200 PLN. Acesta este de două ori mai mult decât costul încălzirii unei case cu pelet.

Prețul pentru 1 litru de GPL poate varia în funcție de sezon. În timpul sezonului de încălzire, veți plăti cca1,50 RON. Pe de altă parte, costurile de încălzire cu gaze naturale ar trebui să includă taxa de abonament și prețul conform tarifului selectat. 1 m3 va costa în jur de 2,20 RON.

139

Niciun răspuns

Scrie un răspuns