Unde mergem în vacanţă iarna?

Aproape în fiecare an am fost cel puţin o dată (de obicei de revelion) dacă nu chiar de două ori undeva la munte. Am vizitat mai ales staţiuni şi sate din zona Ardealului, dar doresc să călătoresc în viitorul apropiat şi în alte locuri din ţară. De obicei îmi lăsam amicii să aleagă locaţia, dar mai nou folosesc internetul pentru a căuta cazare la pensiuni şi hoteluri din România.

Majoritatea site-urilor turistice româneşti sunt haotice, au informaţii vechi şi incomplete sau cer bani pentru a furniza datele de contact. Cazare.info, noul site lansat de amicii de la Klain are o interfaţă uşor de folosit, arată bine şi conţine toate datele de care ai nevoie, structurate inteligent.

Îl voi utiliza probabil în curând, când voi merge în zonele care urmează pe lista mea; voi căuta cazare în Apuseni, cazare în Maramureş şi cazare în Bucovina aici. Cele trei zone sunt foarte frumoase, cu multe puncte de interes şi foarte potrivite pentru turismul de iarnă. În primele două am fost doar în puţine locuri, iar în ultima nu am ajuns încă.

Mirosul de brazi, aerul tare de munte şi plimbările prin zăpada înaltă sunt irezistibile. Nu trebuie să mergi neapărat până în Austria sau Elveţia; se găsesc şi în ţara noastră zone superbe, iar numărul unităţilor de cazare cu condiţii bune este în creştere. E adevărat, drumurile sunt proaste, dar tot mai repede ajungi la munte aici (eu din Cluj cu maşina sunt în Munţii Apuseni într-o oră), iar preţurile sunt oricum ceva mai mici.

Dacă aveţi o slujbă cu program flexibil sau lucraţi independent, vă sfătuiesc să mergeţi în concediu în extra-sezon (adică nu doar de sărbători, când toată lumea face asta). Veţi găsi oferte mult mai ieftine şi veţi scăpa de aglomeraţie. Daca vrei să te bucuri cu adevărat de natură, o poţi face mai bine în singurătate (eventual cu un aparat foto), cu persoana iubită sau cu câţiva prieteni, decât cu mii de oameni care se agită în jurul tău şi te fac să te simţi ca în oraş.

Vă doresc o vacanţă plăcută, cu multă odihnă sau distracţie, după cum preferaţi!

39

One Response

  1. leli
    15 noiembrie 2014

Scrie un răspuns