Problemele mele cu autobuzele din Cluj

Problemele mele cu autobuzele din Cluj

1. Cand vor fi trase pe dreapta doamnele care croseteaza in cutiile de metal, se uita urat la tine cand le ceri un bilet si te obliga sa ai bani marunti? In toata Europa sunt automate de bilete care functioneaza non-stop si costa mult mai putin. Sau asta e o forma romaneasca de protectie sociala?

2. Cand se vor cumpara si la noi mijloace de transport in comun in care chiar sa functioneze aerul conditionat? Romanii sunt certati cu apa si sapunul, suntem cei mai nespalati din Europa, vine vara si voi fi iar obligat sa suport putorile oamenilor muncii de la orase si sate. Sau poate in felul asta se incurajeaza vanzarea masinilor personale?

3. Cand se va renunta la tramvai, aceasta antichitate de secol 19? Orasele romanesti nu sunt concepute pentru asa ceva, sunt mici si aglomerate, tramvaiele incurca doar circulatia si fac mult zgomot. Nu se pot inlocui cu autobuze?

4. De ce se extinde atat de greu metroul in Bucuresti si de ce nu se construieste si in alte orase mari? Finantare probabil ca ar exista si din fonduri europene, iar beneficiile sunt foarte mari, ar reduce substantial aglomeratia la suprafata.

5. De ce nu se cumpara autobuze ecologice si nu se extind liniile de troleibuz? Daca autoritatile nu dau un exemplu in acest sens, cum putem sa le pretindem persoanelor si firmelor private sa se gandeasca la salvarea planetei?

6. De ce mai exista inca compostoare de bilete vechi, greu de folosit, care se apasa cu dificultate si uneori nu functioneaza bine? Nu sunt mai bune cele moderne, care inscriptioneaza si data/ora pe bilet, astfel ca nu mai pot apare discutii in cazul unui control?

7. De ce sunt fortat sa ascult manele si posturi de radio religioase in autobuz?

8. De ce nu este incurajat transportul in comun prin achizitia unor vehicule de calitate si oferirea de facilitati in trafic, cum ar fi culoarele speciale?

9. De ce nu exista harti ca lumea pentru turisti, care sa includa toate traseele si modalitatile de procurare a biletelor?

10. Cand se vor schimba calatorii nesimtiti, soferii nesimtiti si participantii la trafic nesimtiti?

31

One Response

  1. Adrian
    12 august 2011

Scrie un răspuns