Societata civila (prea) mult asteptata

Societata civila (prea) mult asteptata

Societatea civila suntem noi toti. Ma plictisesc numeroasele articole de prin presa si internet care tot vorbesc despre “nevoia unei societati civile in Romania”… care se lasa asteptata si nu mai apare odata! Cine-i opreste pe acesti oameni care pierd atata timp scriind despre asta sa ia atitudine si sa fie ei “societatea civila”, sa faca niste actiuni civice?

Suntem in tara unde aflarea in treaba e sport national, teoria e buna si practica ne omoara. Lenea e mare, bai fratilor! Irosim enorm de mult timp discutand despre nimic, avand dispute sterile pe subiecte inventate, incercand sa vedem cine o are mai lunga (metaforic vorbind, desigur). Aceste hobby-uri ale noastre ar fi inofensive, daca n-ar fi atat de raspandite, incat numarul celor care le practica e coplesitor, iar restul sunt o mica minoritate, departe de masa critica necesara unei “desteptari nationale” care sa ne trezeasca spiritul civic.

In timpul asta, realitatea e dura si ne izbeste drept in fata. Zeci de mii de ONG-uri populeaza plaiurile patriei, incat ai zice ca nu mai pot exista probleme grave pe la noi fara sa fie sute de voluntari care sa sara instantaneu sa le rezolve. Dar tragediile se petrec zi de zi, unele chiar sub ochii nostri, dar suntem prea adanciti in abstract incat sa mai avem timp de suferinta unor semeni de-ai nostri, oameni si ei…

14

Niciun răspuns

Scrie un răspuns