Unde e momentul sa mergi in vacanta?

Anul asta: in Grecia! De ce? Pentru ca e criza si toate preturile sunt mai mici. E foarte simplu si logic, dar pentru multi pare contra-intuitiv.

La stiri se arata niste demonstratii in Atena. Numarul rezervarilor turistice a scazut cu 25%, deoarece multa lume pune botul la prostiile vazute la televizor si se panicheaza. Dar tu poti fi mai destept. Proprietarii din sectorul turistic elen sunt disperati si vor face reduceri foarte mari in acest an. E momentul sa profiti. Cauta oferte „last minute” de la agentii specializate, acestea vor avea cele mai substantiale discounturi; nu lua oferte valabile inca de la inceputul anului de la marile agentii. Poti incerca si varianta in care mergi direct acolo si-ti cauti cazare.

Generalizand, intotdeauna in situatii de criza o parte din turisti renunta (din cauza unei frici irationale) si preturile se micsoreaza. Asta e valabil pentru orice tara. Atunci e momentul sa profiti. Sunt mitinguri ale comunistilor in Atena? Du-te pe riviera olimpica! E incendiu in Creta? Du-te in Corfu! A fost cutremur in Rhodos? Du-te in Thasos! Exemplele pot continua.

Chiar si atentatele teroriste sunt o buna ocazie pentru turism. Ce sanse sunt ca dupa un atentat sa se intample ceva in perioada imediat urmatoare? Aproape zero, din doua motive: un atentat se planuieste cu mult timp inainte si aproape niciodata nu se pun la cale mai multe consecutive (daca sunt mai multe au loc simultan), iar dupa un asemenea eveniment intotdeauna politia celelalte servicii de protectie sunt foarte active.

Stiu ca suna foarte cinic ceea ce propun eu. Dar functioneaza. Daca ai bugetul restrans si vanezi reducerile, incidentele nefericite sunt ocazii bune pentru a calatorii in anumite locuri. Si nu trebuie sa te simti vinovat ca profiti de asta, chiar din contra: ei oricum sunt disperati ca nu mai au turisti, daca tu mergi si-ti cheltui banii acolo te vor primi cu bratele deschise, deci le oferi indirect un ajutor.

30

Niciun răspuns

Scrie un răspuns