Inca 10 locuri de vizitat in Cluj

1. Piata Lucian Blaga

Un loc frecventat de studenti, aici se gaseste Biblioteca Centrala Universitara, cluburi si fast-food-uri, iar in apropiere se afla strada Napoca, cu numeroase magazine interesante, o zona pietonala si o parte din zidul vechii cetati medievale.

2. Zona Hasdeu

Cea mai importanta zona studenteasca din Cluj, aici poti lua parte alaturi de zeci de mii de stundeti la o viata de noapte foarte activa in cluburile, barurile si cafenelele gasite la tot pasul.

3. Polus Center

Aflat la iesirea din Cluj spre Oradea, acest centru comercial este printre cele mai mari din tara, cu foarte multe magazine, hipermarket, food court, cinematografe, parcare imensa unde se desfasoara periodic evenimente, spatii de joaca pentru copii etc.

4. Parcul Etnografic din Hoia

Similar cu Muzeul Satului din Bucuresti dar mult mai putin cunoscut decat acesta, parcul etnografic clujean consta dintr-o colectie de case populare, complet echipate, din diferite zone ale tarii, in special din Ardeal, fiind situat la marginea orasului, langa padurea Hoia.

5. Piata Mihai Viteazu

Pe langa statuia domnitorului Mihai Viteazu si cinematograful Republica, unul din cele mai populare din tara, aici mai gasiti magazine, fast-food-uri, cafenele, o piata agro-alimentara si un mic mall cu centru de distractii, club si parcare.

6. Observatorul

Aflat in sudul orasului, la poalele dealului Feleacului, zona aceasta cuprinde pe langa Observatorul astronomic si un mare campus studentesc cu o viata de noapte bogata, cu discoteci si baruri, plus centrul comercial Sigma.

7. Stadionul CFR

Stadionul campioanei din 2008 este unul din cele mai moderne din tara, la standarde europene, cu 23.000 locuri, instalatie de nocturna si dotari foarte bune; chiar daca nu sunteti fani ai acestei echipe merita sa urmariti un spectacol sportiv pe acest stadion.

8. Padurea Faget

Preferata de clujeni pentru picnicuri traditionale la sfarsit de saptamana si de sarbatori, padurea din sud-vestul orasului este locul unde puteti savura “un mic si-o bere” alaturi de prieteni, dar in perioadele de varf e bine sa alegeti un loc mai indepartat din cauza aglomeratiei; o parte din ea va fi transformata in parc in urmatorii ani.

9. Dealul Calvaria

Acest damb situat la intrarea in cartierul Manastur (cel mai mare din oras) are in varf o biserica foarte veche cu o zona verde in jurul ei; e un loc foarte frumos pentru plimbare, admirat orasul si fotografiere.

10. Malul Somesului

Amenajata de curand, faleza raului Somes de la Sala Sporturilor pana in capatul cartierului Grigorescu este o zona propice pentru relaxare, jogging, plimbare cu cainele sau cu bicicleta, departe de galagia din centrul orasului.

31

4 Răspunsuri

 1. ziggy
  22 ianuarie 2012
 2. Adrian
  24 aprilie 2012
 3. adi
  1 iunie 2012
 4. Andrei
  8 iulie 2012

Scrie un răspuns