Ce asemanare exista intre bursa, poker si politica?

La toate trei e important sa ai rabdare! Numai asa poti castiga. Nu exista secrete pentru a avea succes peste noapte. Exista multi care pretind ca au astfel de secrete, dar nu fac decat sa profite de naivitatea ta.

Tentatia e mare sa alegi calea cea mai usoara, sa risti totul, pentru a avea succes rapid. Dar nu functioneaza. Ponturile pe bursa sunt lansate de cei care au interesul sa miste valorile actiunilor intr-o anumita directie; ei vor castiga, nu tu. Riscurile mari la poker elimina strategia rationala de castig, devine un joc de noroc unde nu mai poti sa anticipezi nimic. Populismul si pupincurismul in politica aduc ceva beneficii pe termen scurt, dar distrug imaginea de lunga durata a celui care le practica.

Nu te lasa amagit! Fa-ti planuri pe termen lung si tine-te cu incapatanare de ele, refuzand orice ispita de a alege drumul mai usor. Peste multi ani le vei rade in nas celor te considerau un fraier. Evita speculatorii, smenarii si rechinii; ei sunt meteorici, gloria lor e trecatoare. La final, invingatorul scrie istoria: e important sa fii tu acela.

16

2 Răspunsuri

  1. Tudor
    20 iunie 2010
    • Adrian
      20 iunie 2010

Scrie un răspuns