Numerologie si spiritism

Numerologie si spiritism

Penisul tau are 14 cm. Prima data te-ai masturbat la 14 ani. Pe data de 14 ai sarutat prima gagica. Locuiesti pe strada la numarul 14. Ai cazut din copac si ti-au facut aia de la spital 14 copci. Ai picatul examenul la scoala de soferi de 14 ori. Ai fost data afara de la 14 slujbe. Te-au refuzat 14 femei. Ai luat bataie pe stadion la 14 meciuri. Fiica ta a fugit de acasa la 14 ani. OTV e setat la tine pe canalul 14…

Nu poate fi totul doar o coincidenta. Sa fie vorba doar de lipsa de educatie, IQ-ul scazut (poate chiar multiplu de 14), disperarea ta de a-ti depasi conditia, nevoia de a gasi niste explicatii, chiar prin asocieri fortate, care sa-ti justifice frustrarile?! Nuuu!!! E clar o conspiratie universala impotriva ta. Numerologia te salveaza. Nu trebuie decat sa gasesti in viata ta de zi cu zi niste cifre care sa se potriveasca si te-ai scos. Nu esti tu de vina, sunt forte malefice care iti controleaza viata. Vorba americanului: you are not stupid, you are just special!

Spiritismul e o metoda de a lua banii de la fraieri zicandu-le ca poti comunica cu spiritele. Nu stim exact ce fel de spirite; pot sa fie fantome, pot sa fie oameni morti, extraterestrii, ingeri, demoni si alte prezente/entitati supranaturale. Specialistul in spiritism e diferit de numerolog, primul are o capacitate mai mare de aberare si manipulare, al doilea in schimb trebuie sa stie mai multa matematica.

Botanistul (adica omul obisnuit suficient de prost incat sa apeleze la spiritist) merge la acest personaj si-i da bani. Dupa cum v-ati obisnuit deja, cu cat banii sunt mai multi, cu atat apar rezultate mai bune. Exista o relatie de directa proportionalitate intre suma primita si nivelul de paranormal la care escrocul are acces. Se pare ca exista chiar si cabinete specializate in fenomene din astea, care incearca sa para legitime, sa fie puse pe acelasi palier cu cele ale psihologilor sau diversilor consultanti pregatiti cu adevarat.

Si in cazul spiritismului, ca si la numerologie, informatiile sunt preluate de la fraier (sau client, cum vreti sa-l numim), intr-un mod subtil, pentru a nu-i da acestuia de gandit, dupa care sunt folosite pentru a-i demonstra acestuia ca „specialistul” are acces la o lume paralela, cunoaste lucruri profunde despre subiect. Cu multa imaginatie si cateva tehnici elementare de manipulare, poti stoarce nenorocitul de bani mai multe sedinte consecutive.

Un celebru jucator de poker din secolul 19, Canada Bill, avea o expresie care a facut istorie: „It is immoral to let a sucker keep his money!”.

31

Niciun răspuns

Scrie un răspuns