‘The Secret’ iti rezolva toate problemele, dar nu face cartofi prajiti!

‘The Secret’ iti rezolva toate problemele, dar nu face cartofi prajiti!

Documentarul promite o solutie miraculoasa la vechea problema a cautarii fericirii in viata; contine o gramada de marketing hype si destul de putin material cu adevarat interesant, fiind deci un produs american clasic, over-rated.

Are cateva sfaturi pozitive; de exemplu, mult-iubita idee din toate cursurile de dezvoltare persoana de a gandi pozitiv, de a vizualiza ceea ce doresti sa ti se intample, de a-ti stabili scopuri si a munci perseverent pentru a le realiza, este benefica.

Din pacate, realizatoarea Rhonda Byrne “si-a vandut sufletul” pentru bani; a ales sa pacaleasca publicul in mod constient doar pentru a realiza un produs cand mai usor de vandut, pretinzand ca e senzational, cand de fapt e doar o insiruire de banalitati. Documentarul contine o serie de interviuri cu cativa oameni de stiinta si multi escroci care promoveaza tot felul de teorii pseudo-stiintifice. Autorii incearca sa lege declaratiile lor, desi oricine cunoaste principii de baza din stiinta isi da seama ca nu au nicio legatura una cu alta. De altfel, oamenii de stiinta seriosi care au fost intervievati pentru aceasta productie s-au revoltat la ideea ca declaratiile lor au fost scoase din context si folosite pentru a promova idei cu care ei nu sunt de acord. Nu este deloc bine sa bagi in cap oamenilor ideea ca eu nevoie de ceva tampenii mistice pentru a-si realiza visele; totul tine de vointa si perseverenta lor, nu e niciun secret.

Daca esti la nivelul la care iti cumperi bilete de bingo sperand sa te imbogatesti rapid sau castigi bani vanzand produse de la Avon, documentarul e categoric pentru tine; daca nu, iti pierzi timpul degeaba vazandu-l.

31

10 Răspunsuri

 1. Ela
  4 noiembrie 2009
 2. Adrian
  4 noiembrie 2009
 3. Ela
  4 noiembrie 2009
 4. Adrian
  4 noiembrie 2009
 5. Ela
  5 noiembrie 2009
 6. Adrian
  5 noiembrie 2009
 7. cady
  6 noiembrie 2009
 8. Elena
  15 noiembrie 2009
 9. Adrian
  16 noiembrie 2009
 10. Alina Gabriela Dinicu
  18 mai 2017

Scrie un răspuns